Ada apa dengan air mata?

Sunday, December 12, 2010

| | |


Situasi pertama :" Actually, result aku better dari last sem weh..menangis riang hati ni"
Situasi kedua : "Actually, result aku teruk gila dari last sem weh..menangis duka hati ini"


Ohh..ade dua maksud rupanya bila air mata berjuraian membasahi pipi..sedar atau tidak kadang-kadang kita selalu salah sangka, bila dia tu nangis je ohh mesti dia ngah sedih gaduh ngan pakwe takpon ohh, mesti dia kena marah ngan parents dia sebab asyik merayap di perigi2 jalanan je..hee..contoh yang xde kena mengena langsung kan kan..ntah-ntah dia tu nangis sebab parents die nak belikan die kereta lamborghini buatan Itali ke sebab tu die menangis gembira sampai tak terkata-kata dan hanya dapat mengalirkan air mata sebelum berkata-kata..haa..lu pikirla sendiri, jangan kita main bedal je lontarkan pandangan palsu kita tanpa mendengar dia berbicara..hehe..okae, kita tutup mukadimah entry ni ea :)


Berdasarkan petikan di atas, acee acee rindu pulak zaman SPM dulu dok ayat berdasarkan-berdasarkan..tetttttt..Berbalik kepada dua situasi di atas, cik adik ni memang pernah merasai kedua-dua situasi kat atas tuu..baik duka lara mahupun riang ria ketawa gembira..Hampa penah dak?ehh, kalau tak pernah tu, otak hampa memang otak cap A a.k.a genius la tuu kan kan..kasi pinjam sini mari!Bisa kita kongsi bersama..heee


Kalau korang nak tau, ada berita tergempar hari tu tau tak! hari apa? alaa, hari UITM result sedunia opss seMalaysia je kak oi takyah tokok tambah..hee..Okae, maybe sudah lapuk sbb ramai dah tau..So, dengar macam ramai jee tersenyum puas dapat result tambah-tambah student UITM Kuala Pilah yang ambil kos bisnes ni..hee..congrets tuk pelajar UITM yang tersenyum plus menangis riang tuu ea.. dan buat yang mengalami situasi kedua, hopefully masih teguh gagah perkasa dan kuat semangat sebab jangan risau, next sem buat sehabis baik..belajar dari kesilapan dan pengalaman kan kan, maybe sebab nak suruh paper yang kne repeat tu akhirnya dapat "A" kot..wooo sape taknak kan kan?so, teruskan usaha selamat maju jaya!

Klik untuk tumbesaran mata

Banyakkan saya blurblur kan die hehe..sampai gpa pon tinggal tiga kat depan dengan titik skali..hee, gatai sungguh tangan saya..Alhamdulillah syukur akhirnya merasa jugak dapat DL,rezeki untuk sem ni namanya.. Btw, tak baik woo hampa pandang rendah kat mereka-mereka yang kena repeat tuu, silap-silap next sem result depa lagi superb dari hampa..masa tu baru tertonjol mata dan telinga hampa dengaq..mau tak nya hampa yang rasa segan balik sebab pnah dok kutuk dia..SO, tutup mulut sudaa takyah bising-bising dorang pon nak belajar dari kesilapan kan..bagi mereka ruang untuk belajar jangan kecilkan hati mereka..engatlah kawan yang sebetulnya kawan akan bantu kita bukan hentam kita.."Support itu perlu"  :) *winkwink*

3 komen dari sweety:

rauf yunus said...

congrats for the AD :)

BeYLa! said...

tahniah myraa~~
gl luck fer nxt sem ya. (:

Si Gadis Semasa said...

wahhhh !! tahniah kakak . *saje pnggil kakak sbb sy junior bisnes . hehehe .