Tips memakai dan menjaga contact lens

Monday, November 8, 2010

| | |
Yuuhuuu..myra datang lagi dengan membawa sedikit tips buat pemakai contact lens..So that korang lebih peka and jaga contact lens tu dengan betul, jangan main hantam je..lalala..Here you are, maybe ada yang lebih PRO, so kalau ade yang nak tambah, rajin-rajinla komen tambah tips yek..*wink

✔ Right

 ✗ Wrong


Bekas yang menjadi idaman..yang penting PINK!!
Cumil kan bekas ni?nak satuuuu!!!

Teringin nak ukir-ukir sebegini rupa..UNIK!!lalala
Kadang-kadang takut jugak tengok, banyak da design contact lens seperti di atas..tapi kalau xsilap, contact lens yang pelik-pelik macam atas ni untuk yang sambut Halloween..Korang sambut ke?kalau sambut bolehla try pakai tapi myra tak nak try sebab myra tak sambut itu halloween!!lalalala...

27 komen dari sweety:

efy said...

woo . superb cun r ! huhu

NuR 'aQiLaH said...

tingin nak pakai.
tp takotttttttttt.
ngeri T__T

asyfiqaz said...

stylo giler lens yang knock out tuh..haha

cik EPAL said...

tu diaa pelik pelik je lens kat gambar last tu. kalau ada orang pakai. scary jugak

a'im said...

selama ni tak kesah ponk pki mcm ner..haha...relex jer

myravea said...

efy : hihik,yeah..cun kan contact lens mcm2 design 2..tryla pkai :p

myravea said...

aqilah : yes, dulu mmg mcm scary gile nak pakai..TAKOT! but lepas try, bwu tau..xtry xtau.. ~heee

myravea said...

asyfiqaz : hoho,,mmg styloo.. "X"

myravea said...

Cik epal : Wow!! cik epal ade lg di sini..hihik..tinginla nak tgk cik epal pakai hypnotica's lens..boleh dapat pukau mata yg memandang selain belog yg mmg buat org terpukau tuu ~heeee

myravea said...

a'im : woooo..kalau pakai rilek2, kang takot bile lens ade jangkitan kuman..xkn still mau rilex bro..wooo takottt :P "Mencegah lebih baik dari merawat"

liyana aziz said...

ish, x berani la nak pakai.. muahahahahha.. teringin tapi takut! yana tag myra untuk GA.. jom la join

fatin hanani said...

hehehe wah..fatin x bani nak pkai cntct lens hehe
sbb jens x bapa pandai nak jaga hehe
dan satu lagi..
fatin ni agak keganasan sikit hehe ::P

cik QasehThya said...

yang ada color2 kat tepi mata tu cantik!..
mau macam tu gak :)

Wan Gerrard said...

owh pernah try contact lens tapi tak brape gemar..masih pakai time2 tertentu..huhuhu

nak try yang pelik la gak =P

Wan_hazel said...

tggal jejak dalam nie lak..

peaqour said...

hai myravea... tengkiuk sudi menjengah belog saya... saya jengah balik ke belog awak rupanya pernah sampai sini rupa rupanya... salam perkenalan.

POSH76 said...

suka pakai contact lense tp cam leceh la pulak hehe

Aqilah Nur said...

i lg prefer pkai lens dr spek. spek merimaskan. sebab tu tiap2 tahun kena beli spek baru. asek tpijak je. hehee

Yellow LEOpard said...

first2 dulu main pakai je..tak cuci ke ape..hahaa..da lame baru seda kena cuci..ngeng

Mimie@misxoman said...

sekali tengok muka myra ni cam muka heliza jek,cikgu dalam citer syurga cinta tu.kan2?

Cik Bulat said...

tapi en,melalui apa yg ai pernah taw and baca. contact lens akan menyebabkan mata cepat rosak -__- disebabkan bahan kimia yang ada :)

aima in luv said...

takotnya tgk mata dia 2.....
hehehehe

- miSs A.R.E.E.N.A.D.I.R.A - said...

hhooo....cute nye mata...

azzey said...

myravea: gud info! terutama nya utk penggemar contact lens cam saya!

p/s: slm kenal dari saya......AZZEY....

ain said...

hati-hati dgn contact lens anak kawan cik ain terpaksa pakai 'mata kaca' akibat tertidur tanpa mengeluarkannya terlebih dulu.

cherry said...

myra..ade award utk awk..=)

Nur Afiqka said...

gud tips...lalala~