Template cantik dan kemas boleh tambah readers and follower?

Thursday, November 25, 2010

| | |
Ape betul ke template cantik boleh tambah follower?Oh, maybela kot sebab tu salah satu faktor penarik readers untuk ke blog kita kan kan..Tapi yang paling penting ialah KEMAS! Sebab ape kena kemas?sebab, bila readers datang untuk baca entry-entry kita, mata tu xdelah juling sampai xtau nak tengok mane satu..hehe..Cuba tanye diri kita, sape xsukakan kekemasan?even laki bujang yang biliknya bersepah segala pon suka okae..Bila kemas, feel untuk baca entry lebih mencanak-canak..Aauummm


Cemane nak kemaskan blog?haa, ini yang kita kena tau..Kalau nak belog yang kemas, kenalah minimumkan segala widget yang ade..bukan xboleh letak, bolehh kak oii tapi jangan berlebih-lebihan..kang xpasal-pasal widget je lawa-lawa tapi bila da banyak sangat, mak aiiii serabut mata!!argghhhh (sambil  tarik-tarik rambut)


Lagi-lagi ape kena buat?Bila kita nak belog nampak kemas, font kena pandai pilih tau..Sebab ape? Sebab, bila readers nak baca, surela nampak font dulu baru boleh baca..miahaha..ada betul?Font yang kemas secara automatiknya blog akan nampak kemas, so xpayah kot tulisan senget-senget segala..kesian readers baca sampai terkebil-kebil mata..Lagi satu, size font pon memainkan peranan yang penting okae, jangan kecik sangat, jangan besar sangat, sedang-sedang gitu..


Berbalik pada tajuk asal, template cantik boleh ke tambah follower?Cantik itukan menarik dan tertarik, cuba tanya sapa yang tak sukakan kecantikan?Bukan setakat suka tengok orang yang cantik je tau, belog yang cantik pon salah satu makanan untuk mata, sejukkk mata memandang..hihi..Bila belog itu cantik, automatik si reader ni nak baca dan baca lagi even it is not a new entry..Tambah-tambah blogger perempuan, memang sukakan kecantikan then bila nampak blog yang sweet je, yang tulah yang senang tersemat di hati sanubari..lalala


By the way, lupa nak cakap..bila belog tu kemas secara automatiknya akan nampak cantik..wuwuwu banyaknya perkataan 'automatik" kali ni..hehe..Even belog yang simple without any background pon da jadi cantik..Kalau tak caye, mari sini akak-akak, adik-adik dan abang-abang sekalian kita tengok blogger-blogger pilihan hati ramai ni..

Tell me sape tak kenal top 10 hottest malaysian bloggers ni?Kakak manis ni dah lame myra stalk belog die..wuwuwu memang hot la keknis!
FOLLOWER : 13020

Haa, ni lagi sorang belog pinky yang sangat cumil dan kemas!Shukee sangat kat die and belog die..Belog manis macam tuannye *wink
FOLLOWER : 7007

Wahh, ni dia jejaka blogger yang tersemat di hati..Try tengok blog bro ben ni simple tapi sangat kemas dengan gaya penulisannya yang tersendiri..Keep it up bro!
FOLLOWER : 4757

Yang ni lagi sorang..Bila cik epal post je entry die,muka ni da tercangak awal-awal da nak baca new post die..Thumbs up!I lebiu laa cik epal!
FOLLOWER : 4607


Dah serbuu? kan da cakap, belog mereka ni memang  kemas dan secara automatiknya cantik!Hati sudah tertambat dengan belog mereka-mereka ini..Entry yang best dan penuh dengan informasi..Terbaiklaa!Btw, segala coretan di atas datangnya dari hati dan hanya ingin berkongsi pendapat *winkwink..sharing is caring! lalala




p/s : Perasankah anda follower mereka ini semuanya ade nombor 7 di belakang kecuali hanis?hihi

11 komen dari sweety:

aima in luv said...

yesss,, aima setuju sngt2... pasnie kena tukar background blog ar.. hehehhe

kelhome said...

template utk SEO dan friendly readers is the most important. sbb tu ada org jual template harga ratus2 dollar..ialah kerana fungsi tertentu esp SEO

ezhan_artwork said...

layout blog ni kira macam 1st impression la.mcm baju jugak. cantik baju comfm orang tertarik. betul tak. hihi.^^

PiKOk said...

setuju setuju.=D

zmah said...

Kalau menarik memang ramai yang suka,tapi kandungan blognya mesti lah juga best kan...

nurulfaridah said...

blog yg u list nih sume fav ida ;)

makdara TERdiva said...

memang manis2 blogger di atas ni kecuali bro BEN..haha!

mahira oya said...

x sure camne..agk2 sy punya template kemas x...

MIZZNISS said...

cri shoutbox xjmpe dear... anyhow, tengs singgah blog, follow.. header tempalte tpulang pd kite kot, kalo kite suke tgok, org len akan suke gak..kekele

Db Cooper said...

betul, sapa yang x suka kemas

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang dari empayar yg jauh huhu....segan la dengan blogger otai...ramai tu pengikut awak... : )

dengan rase rendah dirinya...FR nak jempur segmen berilmu sambil beramal FR (^_^)

kalo sudi joinla..tak paksa (^_*)
salam perkenalan....

http://trainerfariz.blogspot.com/2012/05/pencarian-bloglist-empayar-fariz-reza.html