BLINCON, contact lens digemari ramai

Wednesday, November 3, 2010

| | |
Ada masalah mata?opss, i mean masalah rabun dekat mahupun jauh?normalla tu beb!Kadang-kadang rase rimas segala bagai bila cermin mata disarungkan, awww i'm not confident by wearing it!Rasa macam saham jatuh opss bukan bukan rasa macam tahap level confident tu merudum jatuh gedebuk di level yang paling bawah..uwaaa, terasa seperti hendak menangis bukan?tak pakai, tak nampak..so u choose either one, nak nampak orang atau nampak beruang yang kabur-kabur itu..Sungguh, rasa macam tebal muka sebab cermin mata tak sesuai dengan bentuk muka dan tebal muka blushing-blushing sebab rasa muka gedabak besau punya bila pakai cermin mata dan itulah sebab musabab kebanyakan kita pilih dengan rela hati untuk choose to wearing contact lens..

Okae, masa first time pakai contact lens, mata jadi seperti berair dan kemudiannya habis banjir pipi-pipi montel dek kerana air mata yang berjuraian jatuh bukan kerana sedih atau terluka hati, tetapi dek kerana entah mengapa air mata itu kerapkali diundang ketika contact lens dipakai..dan maka terjawablah serba sedikit soalan ini bila diajukan kepada yang punyai experience "Kak, nape ea mata selalu berair bila mula-mula pakai contact lens ni?" dan jawapannya ialah JENGJENGJENG.. "Kak pon xtaula dik, tapi time kak mula-mula pakai dulu, mmg macam tu, kira normalla tu dik, xyah risau ea.." Okae, jawapanku tidak terjawab..tapi, agak lega hati ini bila die cakap its NORMAL untuk para pari yang baru belajar memakai kanta lekap..so, bila tanya diri sendiri kenapa, hati ini bergolek mengatakan alaa, normalla tu sementara nak biasakan diri pakai lens, lama-lama okaela and YES, sekarang tak perlu risau lagi sbb dah biasa and tiada lagi banjir di pipi sebegitu rupa*wink

BLINCON? yes, i choose blincon sebab ape?sebab corak die cumil-cumil belaka.."Blincon color lens comes in 3 exciting categories. Get CLASSIC for that affectionately simple traditional style, or be outgoingly sexy with the bright attractions of the JAZZY lens or be fashionably charming with the graceful looks of the ELEGANCE lens." So u choose which one u want..sangat jatuh hati dengan Jaazy, sangat seksi..haha..elegance pon cantik okae..stakat ni penah pakai due kaler je from this brand which are sexy grey and summer brown..Brown sangat menarik okae, nampak natural..alahai naturalla sangat!But seriously, i fall in love with this brand..tahan 3bulan, bukan hanya sebulan okae! Kalau other types of brand tahan dalam sebulan lebih je, dats why tangkap cintan dengan ini blincon..harga pon berpatutan! Sila dapatkannya segera di kedai berdekatan anda ~heee

Lagi satu hal, jangan kau coba nak pakai contact lens kalau xghetii nak jaga sebab ia boleh memudaratkan mata cantik anda bak kata memey depan rumah ianya amat MURBAHAYAAA! So, bila dah reti pakai, kenalah reti jaga..search je kat website BLINCON  cara-cara nak pakai and cuci suma ada..kalau tak puas hati lagi, search je kat pakcik google maka terpamerlah segala bagai cara..btw, korang akan rasa tenang sangat seperti di awang-awangan bila bukak web blincon ni, iramanye sungguh mendamaikan jiwa, tak caye?bukakla! *winkwink

One more, peringatan ataupun WARNING untuk korang, jangan gatal tangan nak try pakai contact lens yang no brand..perlu engat, kualiti itu penting..nak jaga mata punya hal kenalah berjaga, biarlah die mahal sikit asalkan berkualiti..iye tak iye tak?

i am wearing grey colour :)

p/s: Ada yang baru try nak pakai contact lens tanye iam wearing what types of brand?and the answer is BLINCON :) good luck guys, blinking with the new colour in ur eyes..

17 komen dari sweety:

jenanese said...

hehe...menyampah gile pakai contact lens..pukol 10 malam dah kena tanggal..aer mata asek berjujuran je..last2, beli spek rayban RM 155.50..hehe..

cik EPAL said...

bp rgt lens ni???

myravea said...

jenanese : hoho..agakla, contact lens xleh pakai lame2..ade timer ~weee

myravea said...

cik epal : wahh..cik epal komenlaa..wuuwuuu terharu..time myra beli ni, ade promotion, so beli dua dapat RM120 :) harga biasa satu RM80/85

Sarazaqea said...

CUTENYAAAAAAAAAAAAA. Warna cantik, awak pakai sangatlah cantik (= Dia kan, dalam satu box ada berapa pair?

myravea said...

sarazaqea: maceh yunk..kalau awk pon pkai sure lagi cantik..lalala..1box 1pair :)

Nurul said...

Jual kat mana ja jenis ni myra?

myravea said...

Nurul: jual dkt kdai cermin mata, ade jee..segala optical2 ade jual blincon :)hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

mata makin jelita dgn CL =)))


meh j0ing c0ntest meh.

einaz shah rizal thomas said...

yo !
eh haiy owner belog..
jalan-jalan lagi.. (:

love: einaz (:

myravea said...

miss lolly: wahh..tgk ni sape komen, cik lolly kite laaa...wuwuwu..okaeyh sis, nanti dpt idea cheq join ur contest tau2! hehehe :)

myravea said...

einaz: thanks jalan2 sini yunk! *wink

ahmad endo said...

aku pun nak satulah...hehehe

fndrocka said...

Aku prefer spek

Aujinz said...

jangan guna yang murah..
rosak mate kang..


ikutlah seperti saya..
d(0o0)b

ahaks..

erolina said...

nak try gak...banyak kawan suggest suruh pakai lense dari spec

http://www.moneyon9.ui2u.com/

Munirah said...

sy tak penah peduli dpean blakang lense nih..sbb 2-2 pun nmapk same..kih3. tp dh 5thn pakai lense, nampak aje :D