"Hukum Mati Keatas Pembunuh Datuk Sosilawati" di facebook

Wednesday, September 15, 2010

| | |
Nampaknya ramai yang concern pasal kes terhangat about pembunuhan Datuk Sosilawati ni..sangat hot sehingga menjadi ranking pertama kes di dada-dada akhbar Malaysia dan semestinya sesiapa je yang beli paper semua akan selak baca pasal kes ni dulu..bila cukup time je berita kat TV, habis semua orang dalam umah dah terlantar depan tv semata-mata nak tahu berita selanjutnya tentang kes ni sampaikan dalam facebook pun siap ada page untuk kes ni..wahh, dan di situ rakyat Malaysia memberi pendapat dan pandangan dan semestinya pandangan mereka semuanya hot-hot belaka..tak caye??bacalah sendiri ya..


Zaman sekarang macam-macam boleh jadi, pasal dengki je dah sanggup menumpahkan darah si mangsa..kalau menumpahkan darah untuk berjuang di medan perang tak pe jugak..ni pasal hasad dengki yang membara di dalam jiwa sampaikan mahu membunuh??sekali bunuh empat orang sekaligus?apa nak jadi?nampaknya pembunuh tu, memang seorang pembunuh yang tak berhati perut dan mengikut nafsu sesedap rasa, sesedap hati.. hiba hati ini bila mengenangkan nasib keluarga mangsa..ditinggalkan tanpa mayat, hanya abu menjadi tatapan..tiada kubur untuk diziarahi, hanya kenangan menjadi ubat rindu si keluarga..

Teringin nak tengok muka pembunuh?sila terjah page facebook di SINI

p/s: sekarang ni, nak keluar umah pon kena tengok kiri kanan..jangan buat pasalla nak keluar sorang-sorang..berhati-hatilah selalu

5 komen dari sweety:

nizam omar said...

dunia sekarang tak selamat untuk di diami.ingat nak pindah ke bulan.Malaysia sekarang dah teruk..penjenayah makin ramai..dimana kebebasan kita untuk bergerak di negara ini..saya cadangkan kasi pancung je penjenayah tu..geram

humbleyat said...

hi my ravea..memangla semua nak si pembunuh tu dihukum mati.tapi bergantung juga pada perbicaraan nanti..apa-apa bleh jd..so, harap2 team peguam negara dapat buktikan prima facie nnti yerk..

myravea said...

nizam omar :hehe..kat bulan xde oksigen, ssh nak idup mcm 2

myravea said...

humbleyat : maaf, saya hanya berkongsi apa yg ada di facebook..xsmestinya entry ni menyokong..yes, semuanya bergantung pada perbicaraan nanti.

Mario said...

yela...kena berhati-hati selalu...