Ciri-ciri lelaki gay

Sunday, September 19, 2010

| | |
Semasa entry ini ditaip, perasaan geram bercampur garam dan lada tiada gula disemai di dalam hati pabila ada someone yang nak 'try' BALAK buah hati aku.."Wei, kau nak mgorat pon, carikla orang lain, pehal si dia pon ko nak?" Aku marah ni, marah ni..baik kau berambus @#$%*!! Tiap-tiap hari nak call asal?mula-mula aku tak kesah sebab kau bukan kaum sejenisku dan si dia bukannya slalu angkat call kau, so aku engat kau straight..Rupanya???dah nampak dah hormon GAY kau bila kau ajukan soalan yang berbunyi bergini pada si dia "You straight ke tak?" Aaauuu, luluh jantung ini mendengarnya dan rasa geli sudah menyelubungi diri..Bukan setakat diri ini je yang rasa geli-geli begitu, bak kata pepatah, Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul..So, u know what i mean?

Di dalam lubuk hati ini, terdetik mengapa ada yang menyukai kaum sejenis sebegitu rupa?Adakah dia kurang kasih sayang dari kaum berlawanan darinya?atau ada kisah disebaliknya?Aduh, aku lemas disulam dengan rasa gelisah di dalam diri..Di lubuk fikiran diri ini, aku tahu lelaki gay senang jatuh hati dengan lelaki yang muka baby face ala-ala cute..Hey!diri ini pun senang tertambat dengan lelaki yang mempunyai rupa paras sedemikian rupa sebab itu aku pilih si dia..Gelisah, itu yang aku dapat gambarkan situasi pada masa ini..Dengan muka penuh harapan berbisik di sanubari "Janganlah si dia tergoda dengan lelaki spesis itu" memandangkan sebelum ini sudah beberapa gay ingin mendekati dirinya..ohh, inilah cabaran-cabaran dunia generasi hari ini..

Perenggan seterusnya ingin membawa anda untuk lebih mengenali ciri-ciri lelaki GAY..Selalunya, lelaki sejati akan sentiasa berwaspada dari terjebak dengan kancah dunia si lelaki GAY..Jangan terkejut pula jika ada manusia yang jenis biseksual iaitu tertarik kepada dua2 jantina perempuan dan lelaki.. So, jemput-jemput baca supaya kita si perempuan tidak tertipu dengan lelaki dua alam ini macam dalam cerita "Aku budak setan", salah satu babak dalam cerita ni, si lelaki tu ada GF dan ada BF..last2 GF dia tinggalkannya disebabkan dia tu syok kat dua-dua jenis..padan muka kau..gatai sangat,dua-dua kau nak kebas!wahh, sungguh dasyat kisah-kisah seperti itu..


1-diorang ni kalau keluar gemar mengenakan baju jenis yang ketat ,ada otot,pakai kemas@smart..boleh bezala degan lelaki sejati,tapi ada juga yang pakai baju biasa
2-slalunya kat malaysia ni rambut kemas,atau ala-ala dari tepi bawa ke blakang.
3-diorang kawan sama2 diorang je,tapi kalau diorang slalu kuar ngan group pompuan ,sah gay la tu.
4-topik pun selalu lain dari laki sejati.
5-kuat komplen sana sini
6-cuba korang perhatikan dia ada tak perhatikan lelaki lain yang ala2 diorang,kira minat la tu.
7-kalau ada pompuan seksi lalu buat-buat tak tau je
8-diorang lebih suka berkumpulan.sama ada dua atau lebih.
9-diorang ni ade ramai adik-beradik pompuan dari laki..
10-jenis yang cakap lembut-lembut, cakap soft spoken je..
11-tak kisah kawan dengan lelaki gay..selalunye laki straight x skew kawan ngan gay atau laki lembut2..
12-suke nmpak kemas stylo dan bergaya selalu..
13-terlalu pembersih sgt..
14-kalau keluar selalu wangi je...
15-tertarik dengan lelaki hensem cute n macam-macam lg..
16-sometimes boleh ckp kat laki lain yang kau ni hensem la.. tu pown salah satu ciri2 laki gay.
17-diorang ni manje gedik-gedik ngan laki..
18-takut nak rapat ngan gurl yang xcouple.. tapi lebih senang dengan laki.
19-selalu mesej lelaki.. perempuan jarang..
20-kalau kene cium atau pegang2 ngan laki2 gay tapi dorang x kesah p0wn..
21-dari kecik skew pakai kasut gurl and baju gurl...
22-terlalu sentitif biasenye laki sentitif ni yang gay..
23-homesick.. ske dok umah je.. kalau laki sejati ske ganas2 cth maen bola, mat motor.. n macam-macam lg tapi kalau gay x ske smua tu, dorang ske dok umah je mcm gurl...
24-suke raba-raba kemaluan kaum sejenisnya sebab laki ni adew nafsu kat lelaki..
25-laki gay bile tanye kau gay kew!! automatik dia diam jew!! atau dia ckp pale otak kau..dia tgh cover la tu!! lelaki yg straight memang benci nak rapat ngan laki gay!! kalau laki straight boleh kwn atau byk kwn atau x kesah kawan ngan laki gay dia pon barangkali seorang gay,cume takut nak ckp je and byk bagi alasan. byk cite pasal lelaki berbanding gurl!! lebih rapat n lebih byk bergaul ngan gurl dari laki!! suke pakai baju ketat2...
26-macam bapok @ Lembut sgt macam gurl pon gay..dia tak kisah berbogel depan laki...
27-DAN PALING PENTING LELAKI GAY BOLEH TAU KALAU LELAKI LAIN GAY.. CTH KALAU DIA PERGI SHOPPING KE MANE2 DIA BOLEH TAU SAMA ADA LELAKI TU GAY ATAU TIDAK MEMANG NORMAL DIA DAH BOLEH BACE DAH SAMA ADA LAKI TU GAY ATAU NORMAL!!
28- dan biasenye permulaan lelaki gay ni ada yg dari kecik dan ade yg baru lagi sebab nafsu dia boleh tertarik kat laki2.. cth laki tu cute encem atau laen2 dia boleh tertarik rase cam nak kapel je tpi takut nak ckp! pastu cover yg dia ade gf atau suke kat gurl dlm mase yg same dia ade nafsu kat laki.. biasenye org macam ni takut nak ckp atau x bersedia lagi nak ngaku gay walaupown sesame gay.. tapi lame2 dia akan tunjuk ciri2 dia sikit demi skit.. cth kalau da mask U atau kolej!! kat situ diorang akan jumpe dgn macam2 jenis org dan pada mase tu diowang dah tak takut lagi nak ngaku gay, byk org mcm tu..

Amacam?agak-agak paham kot ape yang ditaip di atas..maaf, saya copy & paste je ciri-ciri ni tapi sudah diedit ayat-ayatnya supaya lebih sedap didengar..sharing is caring!hoho, lame xtaip ayat tu ~heee..Hopefully kita dijauhkan dari unsur-unsur sebegitu..

30 komen dari sweety:

kata kila said...

banyak betulnye ni.hiks

koshary said...

dang!aigooo.
mintak dihindari.mintak dihindari.

najib said...

salah tu lah,kiter pun siakt rambut macam itu,tapi xgay pun,ramai kawan kita pun sikat rambut macam tu,alasannya ialah nak simpan rambut panjang.

sabree hussin said...

wah banyak nye tips
.
.
my personal opinion
.
.
laki gay ni senang nak dipergunakan, off course kalau tau macam mana caranya

aLya said...

beware sys...gay ni anti pmpoan..lg2 lau gf pada boy yg die mnat..
sy penah rase bile my ex dlu rapat ngan dat kind of person..huhu

nur iema said...

yg num 27 ti kan....
kn ke da gay nk ngorat buah hati kau...??
cmne lak kesnya tuh??

hee..sja bg kau gelabah..hik3 ^^

Kumbang Jingga said...

betul2 wat kajian nie hehehehe...

mak enon said...

haha bc pasal gay nie tringat plak yg bf sy slalu jd mangsa gay..gay sangat ske ngorat die..haha...die taste gay..

khai said...

no 7 tu betul. wahaha

wannurfazrini said...

kebanyakan lelaki gay hemsemm . kann? HAHAHA

Anak Perak said...

hihi..wannurfazrini yg x hensem mcm ni jantan sejati la.haha..

hentakbelipat said...

pehhhh..ni kia tips berjage2 ke camne

apis said...

apis xde ciri2 di atas.so apis bkn gay.kih3...

Nizam Limited said...

utk pengumuman..saya adalah STRAIGHT orangnya..=p

Shafawi Hamzah said...

owh laki maskulin tu pun golongan gay gak ke?auww...huhu

HiGHNeSS FiQ said...

perrghh.. byk btol ciri2 nih..
rajin bt research..
kena beware nih..hehe~

tp, slalu rmbut sikat blakang r ganas, yakuza rmbt k blakag kot~ rmbt sikat ke dpn tu yg "jambu"~

hahaha~

hiro said...

gua yakin.gua ske pompuan..hehe

Gen Fujita said...

Saya tertarik dengan entry ni. Cuma perlu diingatkan bahawa semua tips tersebut cuma "cadangan" saja, dan adakalanya pada masa2 tertentu kurang tepat. Apa pun, antara perkara yang perlu dipertimbangkan adalah:
1) beza gay dengan bisexual?
2) beza gay dengan metrosexual?
3) gay yg tertarik dgn ciri2 maskulin atau feminin?
Bagus entry ni, anda telah beri idea kpd saya utk mengupas lebih dalam persoalan ni. :)

Azmi said...

wow...ada ciri-ciri tu kt aku??
kena hati2 ni sebab aku ni baby face
eh bapak face...
kah3

ramadhanblog said...

aku pun sensitif jugak.. alamak gay ke aku. tidak2.. katakan tidak pada rokok

Mohd Shukri Fadzillah said...

tapi kalau lelaki yang tunduk memalingkan pandangan dari melihat aurat wanita takkan dikira 'gay' gak kot... hmmmm

Aidy Shahiezad said...

punya la panjang lebar tips2 yg dibagi...
nie dha kira btul2 marah la nie kan... huhu..
relax... kalau kuat iman, smua akan selamat je..
so, chills okey ?? hehe... :)

my latest entry post:
Persoalan Tiada Jawapan..
(http://aidyshahiezad.blogspot.com)

soffya cik bulan said...

OMG..BHY GILER...
sbr ye...yg pntg jg bf kamu dik...okeh?

d_tieah said...

Aku rasakan, fenomena lelaki gay ni dah terlampau sangat..
Betul..
Sampaikan susah nak tau dia ni gay ke tak..
Kalau sesama gay tu confirm la dorang knl identiti ahli2 dorang kan..
Tak tau nak ckp apelah..
Masalah gay ni boleh je dikawal kan..
Nafsu je kot, kalo kawal boleh je jadi s8..
Haish..
Emo plak aku tetiba..
Sebab?
Lelaki yang aku admire pun gay gak..
Oh tidak!!!!!

akubiomed said...

Dik Nor pernahkah sendiri kenal bebudak gay nih atau sekadar memberi pendapat. Ramai lelaki dekat luar sana pandai simpan diri gelap mereka ada yang dah berkeluarga masih melakukan aktiviti haram ni

Anonymous said...

aku gay hahaha

Anonymous said...

pemikiran yang stereotype....

alif haris said...

nauzubillah .. minta dijauhkan huhu

azie nazifah said...

ak rs btuah..mgu ni ak dpt sorg kwan ng gay

Anonymous said...

Kawan aku ramai gay. Geng2 fb sume jambu2. Klu lepas hari cuti....siap ade lovebite lg. Nk tegur kang sentap. Klu balaks dia punye hal kemain gelabah mcm bini nk beranak.