Ibu, tabahkan hatimu! hapuskanlah air matamu!

Tuesday, August 10, 2010

| | |
Ibu, engkaulah ratu hatiku..tabahkanlah hatimu wahai bondaku..hapuskanlah air matamu tatkala dirimu sedang merintangi duri-duri kesakitan..kuatkan hatimu!anakmu di sini tahu ibuku seorang yang tabah!!ibu kuat, myra tau ibu sangat kuat!Ibu jangan nangis tau,ayah, myra and adik-adik sume selalu dekat dengan ibu..ibu jangan risau ye..sedara-mara and kawan-kawan semua doakan ibu cepat sembuh! a m i n . . .

Ibu, baru je selasa petang kita borak panjang lebar kan?rasa macam baru semalam!and mula-mula myra macam xpercaya yang ibu masuk hospital *emergency kes pulak tu..ibu ada cakap ibu sakit kepala, tapi myra engat ibu sakit kepala biasa..hmm..masa ayah kol myra cakap ibu masok icu, time tu myra ngah jalan baru balik dari kelas ke kolej..myra dengar ayah cakap,teros myra tergamam and pergerakan terhenti di situ..(masih terpaku dan macam mimpi!)Tanpa diri ini sedari, iam crying!Hanya Allah je tau ape yang myra rasa and setahap mana kerisauan diri ini..perasaan xdapat tipu kita walaupun setabah mane kite depan orang tapi bila belakang orang??*alahai,lemahnye..Ibu, i know anak sulung kena kuat and ive try it very very well..kus kus semangat*fuhh..

Ibu, myra engat lagi..ibu cakap ibu check tekanan darah kan time hari selasa tu kat umah and ibu cakap tekanan darah tinggi..ibu sakit kepala engatkan sebab migrain je..kalau makan ubat pon just ubat untuk tahan sakit..kesian ibu, dahla time tu ayah outstation kat melaka..terpaksa rushing balik umah and xtaula banyak mane kena saman akibat kenderaan melebihi had laju..malam tu, ibu tido tak bangun-bangun,adik cite..then mamal(the only one anak lelaki) call ayah pastu call ambulans..kat sane, ibu kena operate..sebab ape??sebab darah beku kat otak rupenya..and nape boleh jadi macam ni??maybe sebab ibu selalu tension and my mom always think further and mendalam..so buat masa ni, tempurung kepala still xletak lagi sbb nanti takot sakit, tunggu otak kecut dulu..so, agak2 lepas 6bulan baru boleh bwat operation lagi sekali untuk letak balik tempurung kepala kiri..

Condition ibu sekarang = Alhamdulillah banyak improvement..bahagian kanan badan yang maybe lumpuh lepas operation dah boleh gerak sikit2..kaki da laju sikit,cuma tangan je pelan sangat lagi..takpe, kena banyak urutkan ibu supaya xkeras..Semalam, ibu baru dapat cam orang,fuhh lega sikit myra tengok..Hari ni ibu try nak communicate,ibu try bercakap tapi ayah,myra,angah,mamal and adik still tak paham and dapat main agak-agak je..selamat ade yang kamie agak betul..takpe ibu, pelan-pelan ye..lama-lama bolehla..ibu saya sangat kuat, sabar ye ibu..ibu ada try jugak tulis kat kertas tapi bahasa macam xbetul lagi dan tak paham..bila tak paham, ibu xlemah semangat, ibu try and try lagi untuk bagi ketorang paham apa yang ibu try nak cakap..kan myra da cakap, ibu saya kuat!!

Oklah dah dua tiga hari tido tak betul..malam ni dapat tido nyenyak sikit sebab dua hari before ni tido kat hospital and tu sume hanyalah tidur-tidur ayam semata-mata di bangku-bangku jalanan..Takpe, asalkan condition ibu ok sikit,dah lega sikit rasanya..Kena bagi support kat ibu bagi ibu cepat sembuh..So, myra xdapat lagi nak balik UITM untuk mengerjakan assignment keliling pinggang..aduhai..Nanti bila tengok ibu dah stabil semua, baru myra sedap hati nak balik kampus..Takpe, myra tunggu ibu ye..Ya Allah, kuatkanlah semangatku untuk menghadapi semua dugaan ini..a m i n ..
berumur 41.5 tahun

25 komen dari sweety:

dak eina (◕‿◕) said...

byk2 bersabar ye myra...

y u s r a ! said...

hope myra tabah ye.. :)

myravea said...

dak iena & yusra :thanks dear..ok, i will :)

Syariniey Amran said...

salam
banyak2 sabar yer adik comel :)

n selamat berpuasa esok :)

Nasrina said...

salam... rina doakan yg terbaik dan moga ibu myra cpt sembuh ya... rina tau sedih n berat hati bila ibu kita sakit2 kan... selamat berpuasa dear k... kim slm kat ibu tau,.

iman said...

ank solehah sntiasa doakan ibunya.
bgus myra.aq doakan ibu ko cpt sembuh cm dlu.
amik berkat ramadhan nie doa sllu spya ibu ko smbuh insyaallah.

azmihamin said...

salam.. tabahkan hati kamu ye.. saya doakan sempena bulan ramadhan ini.. ibu kamu segera sembuh.. :-)

cik iman said...

smoga trus tabah...n semoga cepat smebuh
doa dari para blogger..amin..

Aidi-Safuan said...

semoga ibu anda cepat sembuh!
nih ibu anda tak berapa sehat nih, sape prepare sahur ngan bukak poser?

Syida Shukor said...

sabar ye yunk . dugaan ni . u kene salu dengan dia taw .

Hasyiya Karimah Adli said...

sabar ye, bnyakkan berdoa!

farra-eng said...

semoga ibu awak cepat sembuh..ada hikmah disebalik dugaan yg allah berikan..

Ai said...

moge ibu akak cepad sehad and happy sllu. tabah en hati ye :)

iRa~" said...

sabar byk2 k..
mungkin ni dugaan utk myra...
tabahkan hati..kuatkan smgt..
pray 4 ur mom..
smoga beliau cpat smbuh..
ALLAH always in our side..:)

YatieOwners said...

salam cik myra,
semoga awak tenang menghadapi segala dugaan ini ya..pernah dgr tak ayat,'seorang ibu boleh menjaga anaknya yg ramai, tp seorang anak blm tentu dpt menjaga ibu yg satu'

semoga ibu sihat walafiat..^_^

Rina (◕‿◕)✿ said...

ala...ciannye myra...sabar ye myra...

rina doakan ibu myra kembali sihat sperti biasa...

yaAllah, berikanlah kesihatan kpd ibu myra ni..aminnnnn....

kuatkan smgt ye dear..

qɐɥɐʍ zzɐuɹǝ said...

tabahkan hati myra..
kuatkan semngat...
insyaALLAH i'll be fine....
bnyakkan doa:)

hentakbelipat said...

doa la bnayk2..bulan puase akan senang makbul doa anak yang solehah..semoga ibu kamu cepat pulih

Nurulbadiah Lai said...

syg..sis doakan yang yang terbaik untuk ibu mira..
anak yang baik sentiasa mendoakan ibunya..
sis kagum sgt ngn semamgat mira..
iye...
sgt susah hati bile ada family yang sakit..like sis..when ayah sis pernah hidap kanser..
kitaorng putus sumber rezeki..sgt sukar..
tp..yang tabah..sentiasa Allah janjikan yang lebih baik kelak..

kata hati bukan kata mulut said...

smoga ibu cepat sembuh
doa banyak2 :)

mifh @ Hadi said...

Hadi doakan semoga ibu myra cepat sembuh:) banyakkan berdoa k.. Kuatkan semangat n banyakkn bersabar,orang yg bsabar akan selalu mendapat kemenangan..

Teletubis said...

saba ye..teletubis doakan ibu myra cepat sembuh n sihat macam biasa..jangan sedih2...

PIDUT ASiS said...

kuatkan semangat..semoga ibu anda cepat sembuh...

Post Terhangat...
Kecik-kecik Dah Pandai Membazir

Rama2Ungu said...

omg..
smoga ibu myra cepat sembuh yer..
myra kene kuat keh...

Anonymous said...

myra sorry late...wish you strong...