Tips kulit sihat dan cantik

Monday, June 21, 2010

| | |
Salah satu bahagian tubuh yang senang terlihat dan menjadi tumpuan ialah KULIT..Kulit yang halus, bersih dan nampak cantik dah tentu menjadi igauan setiap gadis seperti myra la..hohoho..Sape yang xnak kulit halus mulus sebegitu rupa..betul tak?? So, cemane nak dapat kulit sihat gebu itu???

Jom mai mai tengok-tengok sini dan ikut tips2 ni ye..*winkwink..
T E R J A H H H H H ! ! !
1. Minum air masak lapan gelas sehari
2. Bersihkan muka setelah seharian pakai make-up
3. Tidur dengan secukupnya
4. Everytime lepas mandi, jangan lupa pakai losyen
5. Jangan lupa pakai sunblock setiap kali melakukan aktiviti luar especially time cuaca panas terik
6. Mengambil vitamin setiap hari
7. Rajin makan buah-buahan
8. Jadikan “sayur” sebagai makanan favourite korang..hoho
9. Selalu minum susu!! (owyeahh..i like..love it)
10. Klau ade pimple kat ur face, jangan gatal tangan nak picit-picit yek..Nanti kulit rosak n tggl bekas kang
11. Bersenam!
12. Rajinkan diri pakai pelembap muka


Owyeahhhh...amacam???senang je kan nak ikut??jangan malas-malas dan selamat BERAMAL *winkwink

18 komen dari sweety:

cik panadol said...

mmg senang..nk amalkan tu yg berat sikit...nk2 lg part mkn sayur n jgn picit pimples tu haha...

zati said...

nice tips..thanx 4 sharing
tips kuku cantik

joegrimjow said...

minum air pon dah cukup dah rasanya
;)

AiDa AzRyN said...

weeee.... bagus ni.. hehe~

lady XOXO said...

YER KER MYRA... LEH LEH XOXO TRY.. TAPI BAB SAYUR N MILK TU YG PAYAH TUE.. WAKAKAKKA... BUAHAN OK LG

myravea said...

cik panadol:hohoho..2 yang susah tu, kalau boleh elakkan yee

myravea said...

Joe :hoho..boleh je..tapi if nk lagi berkesan, boleh je try ini tips *wink

myravea said...

Zati : my pleasure

myravea said...

Aida : *winkiwink..try it

myravea said...

Lady XOXO :wahh..milk la sedap..love it..huhu

* mEsSy * said...

nak kulit sihat gak.. awwww..

=P

Aril Lanang said...

no komen..only 4 lady..hehe

Syikin said...

nampak senang..tap nak amalkan tu yang susah..hehe..

myravea said...

messy : hoho...sy pon!!*wink

myravea said...

aril : hoho..same je ngan guyz pon ~weee

myravea said...

syikin : itula die..tapi kalau amalkan selalu, nanti biasela..paling penting, jgn lupe minum air byk2..*weee

Mrs. Apple :) said...

follow awk :)

n's eeyda said...

follow u.
thanx view mine.
neway, nice tips. (: