Rumahku syurgaku, tapi bila rumah kata pergi ape jadi ye??

Monday, May 31, 2010

| | |
Ohh tidak!!!eh..pehal kau tetibe “tidak” ni??...rumahku memang syurgaku, tapi bila rumah kata pergi iaitu bab pindah-randah ni..rase macam kureeeeeng sketla...awww..sungguh menyayat hati ya bab-bab pindah memindah ni..ohh kenapa?? Kalau setakat menyayat hati dek kerana sayangnya nak tinggalkan sisa-sisa kenangan lama manismasampahit di rumah lama itu takpe lagi, tapi bukan setakat menyayat hati jee, sekali dengan menyayat tubuh badan ini dek kerana keletihan tubuh badan dengan tulang-tulang yang dah tak berapa nak kuat ni (bajet dah tua padahal belia lagi nih!!dushdush)Minumlah “ANLENE”, gerenti tulang kau kuat harimau lepas ni *wink..Ok, ape yang rasanya sangat grrrrr pabila mau pindah-randah nii ialah...............................


Sebelum pindah-randah=

1.Sesi kemas mengemas plus susun barang bermula (dari bawah tanah sampai atas langit rumah dan ..*hiperbola di situ)Cheq kena tungkuih-lumuih kemas barang bawak masuk dalam kotakkotak kicikkicik dan besaubesau..opss penang grammar error nii..ohooiii

2.Sesi membuang barang-barang yang rasanya dah taknak dah (buku-buku tadika aii time small-small,kasutkasut yang dah xceluih*xmuat dan seangkatan dengannya)Banyak gila barang sampai cheq tak menang tangan dibuatnya..patah pinggang!!agaga

3.Sesi angkat mengangkat kotak (kotak besau gajah dan kotak kicik semut)Cheq kan rajin seperti semut.. so kenalah tolongtolong angkat dan susun kotakkotak ke tepi *kekemasan diutamakan..wekkmuntah!

Selepas pindah rumah=
Tak yah cite kot..da same things kena buat..cheq kena susun atur balik semua benda!!arghh...time tu tensionnye bukan main kepalang lagi..tapi takpe, puas hati sebaaaaaab, “Hey,newwy home lahhh!!!”hoho..kemain kau seronok yee*lompat-lompat di situsanasini..

Bape banyak rumah da pindah-randah ni??okae, meh cheq nak cerita sket noh..
TAIPING->BUKIT MERTAJAM->KULIM->PENANG->KULIM->SUNGAI PETANI (kiralah sendiri noh*wink)

Cheq dilahirkan di taiping,perak..so, rumahnya di kamunting(wau,aii engat lagi kau!)sampai umur cheq lebih kurang 4 tahun,then berhijrah ke bukit mertajam,penang sebabnye ayah bertukat tempat kerja..stay sane dalam 2tahun sampai aii umur 6tahun then berhijrah pulak ke kulim about 2tahun lebih, time tu darjah 3 bulan 6 xsilap..hoho..then bertukar pulak ke penang,kali ni penang yang dalam pulau pulak yee sampailah form 1 pindah balik ke kulim(rumah xelok tinggal lama2 sebab xdisewa..huaahuaa)..dan akhirnya yang agak-agak pasti tidak akan pindah dah ialah selepas berpindah ke sungai petani,kedah pada tahun 2009(saya bukan budak sekolah lagilah, yey!*wink)..

My home sweet home now*winkwink

Wallaweh penat kot pindah-pindah ni..ayah bukannye pindah tempat kerja pon..sampai sekarang still keje kat penang..ishishish..yang saya lak bukan setakat pindah rumah je pindah sekolah sekali tapi masa sekolah rendah jela sebab sekolah menengah stay hostel jee..my beloved school SMK(P)ST.GEORGE,PENANG, dari form 1 sampai form 5 beb.. dahla sume pompuan!!bayangkan budak hingusan belajar hidup berdikari..uwaaa...sangat sadis dan tragis sekali pabila diingatkan..hoho..eh eh..melalut sudah..ok lah..thanks for reading ya..muaahhh korang banyakbanyaklahh!!*winkwink

Time ni form bape yee??hoho..tekatekiteku =P

12 komen dari sweety:

ardinihumaira said...

psstt cantik la kamu pakai shawl purple! gojes beb ;)

aainaa said...

haha. ingatkan sek renda.. kecik smacam ;P

myravea said...

ardinihumaira: hehe..thanks dear..

myravea said...

ainaa:uwaaaa...ni sek men...hohoho..kicik2 cili padi k..hiihi

zyLa said...

pic atas tu sangat comei.ngan de butterfly kat baju tu..shawl purple.u look gorjes la dear. my favourite kaler purple..heheheee

myravea said...

zyla: thanks dear *wink

Afizzat said...

comey betul myra neh..sygnye dh b'punya..tsk..
xD..*cuak nnt kn kejo ngn si dia*
gle merata tmpt pndah ek..tp sumnya area utara ajo..

myravea said...

afizzat: mekasih..hehe..hehe..ak ah..pindah utara jela sbb ayah keje utara...*wink

liyana aziz said...

ye, sggs yg meninggalkan banyak kenangan.. heeeee.. dah lain la kat depan tu!

myravea said...

liyana: heheh..dah lain da ye??rindunyee kat sggs..heheh...sijil spm pon xamek lagi..huaahuaa

Hasrol Nizam said...

ada jugak beberapa kali pindah rumah..tp time kecik 2 la..so takde rasa sedih sgt2..hehe

myravea said...

waa...xpela pindah time kicik..mcm myra time besau*acee, besar la sgt ~ngeee