Group "KAMI TANAK ORANG YG KAMI SYG MEROKOK!!" di Facebook

Thursday, May 20, 2010

| | |

Lihatlah betapa sayangnye orang sekeliling 'perokok' ni sampai tertubuhnya group "KAMI TANAK ORANG YG KAMI SYG MEROKOK!!" di facebook..hohoho
"Itulaa, orang kata jangan merokok, nak merokok gak!degill!eeee.."

Oppss..itu untuk orang kesayangan disekeliling okae..Kadangkadang xpon kadangkala terpikir gak dalam kepala ni, "ada apa dengan rokok?"..sangat sedapkah sehingga xdapat nak stop?orang kata, bila merokok hilang segala tension sume..ada betul??uwaaa..antara nakkan kepuasan ataupun penyakit yang bakal menanti anda..takottt!kenapa sy perlu takot??sedangkan bukan aii di sini yang merokok??yelaa..sy takot orang yang sy saaayang sakit..xpon dapat penyakit..takottt!kenapa sy perlu takot lagi??memangla bukan sy yang merokok,tapi tempias untuk orang sekeliling perokok yang sedang merokok lebih bahaya dari perokok..
Dan kadangkala sy terpikir, perokok xsedarkah betapa sayangnya orang sekelilingnya terhadapnya?Orang marah bersebab..mereka xnak orang yang mereka sayang sakittttt..kan rokok tu merbahaya,then nape tegar merokok jugak..Tambahtambah bila sy lihat budak sekolah yang baru form 1 xpon menengah rendah merokok..dahla merokok tepi sekolah..siap pasingpasing lagi rokok yang sebatang tu dikongsi dalam tujuh lapan orang..ishishish..ape nak jadii..
Nak dijadikan ceritaaa, sedang merekamereka ini sedang enak dibuai asapasap kepul itu, tibatiba sy lihat datangnya seorang makcik bersama helmetnya menghentam mereka semua dengan helmetnya..(dalam hati ni, adoiiii..sure sakit punya!)terpinga-pinga sy lihat..ghupanya, salah sorang dari mereka,anak kepada makcik itu..huaaaa..bravo makcik bravo!!i like..rasakan korang penangan helmet hitam itu!cerita ini bukanlah rekaan semata-mata..jadikan sebagai pengajaran bukan dendaman yang terpendam..hohoho

Dalam situasi sekarang ni pon, risau sangat risau sebab sy ada adik lelaki!macam manala nak bendungnya dari merokok.."oh tidak adik..katakan tidak kepada merokok!!"

11 komen dari sweety:

ardinihumaira said...

susah kan nak bendung gejala merokok ni... dah citer mengenai tahap bahayanya merokok dan gambo kat kotak rokok tengok pon nak pengsan... tu pon tak insaf lagi.. rasa nak bom je kilang rokok hehe

MSR said...

Sokong!!

Haku x merokok sebab haku x mampu nak bayar duit rokok yang mahal tiap2 bulan.. merokok ni utk org kaya raya je.. :P

kacang said...

MEROKOK!.
bahaya!.
huhu.

noor afzan said...

susah la nak cakap..
skang ni influence to hebat...
adik2 lelaki sayapun sume merokok.

Hasrol Nizam said...

saya tidak merokok..hehe.
padan muka dengan budak2 yg kena hentam ngn helmet tu..kecik2 dh pandai merokok.habes kan beras mak bapak je

myravea said...

ardinihumaira:hohoho..itula..sshnya zaman skarang..rasa2, kalau di bom kilang rokok 2, mmg satu idea yg baik..hohoho *wink

myravea said...

MSR:haha..kalau yg mcm bdk kecik 2, agak2 mane dorg dapat duit eh??kaya nye mereka2 nak beli rokok time muda belia ni..hohoho

myravea said...

kacang:hoho..merokok mmg bahaya pnut *winkwink

myravea said...

noor afzan:wowow..sume sekali??adoyai..susah macam nii

myravea said...

Hasrol Nizam:wahh..a good one!!bgosla, skang sangat susah nak crik yg xmerokok nii..hehhe..troskan perjuangan anda ya hasrol..heheheh

Eyqa Shiteru said...

wah ! terharunye ade org promosikan group saye kat blog ! tq ! btw sy create group nih ntok org yg sy syg.. tp org 2 da pergi jauh dari hidup sy.. :(