Fakta tentang COKLAT!!happy n menenangkan!

Thursday, March 4, 2010

| | |
Korang panggil coklat ape?
coklat?coyat?choc??
huu..pape ponla..tapi coklat yg paling sy suke ape lagi kalau bukan cadbury!!
ya!!sy salah seorang penggemar n peminat coklat!!n cadbury menjadi pilihan hati.. cadbury sudaaa..huhu

knape sy ske mkn coklat??
coklat itu pabali dimakan, sgt menenangkan..
coklat itu pabali dimakan, sgt menggembirakan...
coklat itu pabila dimakan, sgt sedap!!!
hehe..itula sebabnyeee...

sy suke mkn coklat pabila??
pabila sy rasa keseorangan ( lonely! )
pabila kesedihan menyelubungi diri ( sobsobsob )
pabila sy tension study! ( mlm sehari sebelum exam..huhu )
pabila sy mempunyai masalah ( problem2 )
pabila syg byk pikir ( a lots! )
pabila sy gado dgn seseorang ( guess?? )

"NIKMATNYA COKLAT SEHINGGA X TERUNGKAP DGN KATA2!HEHHEHE"

Ok2..berbalik kpd fakta tentang coklat..
 ape yg anda kne tahu ttg coklat nii??

1.Tidak menyebabkan jerawat!
Ya, coklat bukanlah penyebab jerawat..so, dun worryla babe..Hakikatnya, punca utama jerawat tumbuh adalah disebabkan oleh perubahan hormon ketika period n pengambilan makanan yg xteratur

2.Tidak menggemukkan!!
eh, korang ckp coklat menggemukkan ke??oh tidak!Kalau korang nk tau,kajian seluruh dunia membuktiakan bahawa tiada makanan tertentu yg boleh menggemukkan.Yang menentukan berat badan seseorang ialah jumlah makanan yg dimakan..so, korang xyah risaula,,tibai je coklat tuu..huuu

3.Bukan penyumbang sakit jantung
Coklat sebenarnya mengandungi antioksidan yg dapat kurangkan kepadatan kolestrol.Asid stearik pada mentega koko atau lemak dalam coklat xmemberi kesan kolestrol darah.

4.Beri ketenangan jiwa!
Haa, yg ni paling i sukee u!(ewww)Kenikmatan aroma, rasa n kelazatan coklat disebabkan pengeluaran pelali semula jadi yg mampu menaikkan mood n dpt memberikan korang rasa tenang n bahagia!(Thats why i love to eat choc!!!!)


Haaa, buat korang yg rasa2 ngah tension skarang ni, makanlah coklat sbg penenang!!
inilah penangan coklat!!!


I'M LOVING IT!!
(eh, ini tagline mcd lorhh..hentam sudaa)
LINK

6 komen dari sweety:

oktant said...

Salam. Kalau tak salah saya, coklat yang tak menggemukkan ialah dark chocolate.

Walauapapun, saya ni penggemar coklat gak. :)

nurfaiz shaidan said...

makcik sy keje kat kilang cadbury

tiap2 kali balik raya, berkotak-kotak coklat cadbury akan ada kat umah, smpai muak nak makan.
hahahaha

myravea said...
This comment has been removed by the author.
myravea said...

nurfaiz shaidan:wah2..bestnyeee..sedekah2lah di sini..hhehehhe...

aieOreo said...

coklaaattttttttttttt...
aku rindu padamu coklllaaatttttttt...
sori emosi cket...:P

myravea said...

aieOreo:hhahah..aku rindu pada mu juga coklatttt..*wink