smallkurus VS biggemok

Wednesday, February 3, 2010

| | |
SMALL??
KURUS?
BIG??
GEMOK?

Pernah x anda dengar yg gemok nak kurus,yg kurus lak nk gemok..
of coz pernah kan??
yg small try makan byk2 sampai perot yg munchit, tp xgemok2 gak..huuuu
yg big lak diet sampai xmakan2 last2 gastrik yg dpt...
masalah-masalah..
kadang2, faktor small n big nih dr family dorang sendiri,kira keturunanlaa..so, kalau try macam mane pon, badan still same jeee kan??

and pernah x anda dengar si kengkawan diorang lak yg lebih2..
"eh, u ni kurus sgtla, makanla byk2 sket bg gemok sket"
or
"u neh dahla gemok, jagala sket bdn tuuu"

Pernah x anda terfikir yg faktor2 di atsla yg membuatkan si SMALL n si BIG neh kadang2 dah xlarat dah nk dengar ape yg kwn2 die ckp..
tidakkah anda menyinggung perasaan mereka??(acece, ayat skema)

mesti tuan punye badan megutuk je dalam ati sorg2
"ah, lantak aku la bdn aku,ko sebok sgt nape?pekakkan telinga jelaa.."
"aku da selesala ngan badan aku laenla kalau aku xselesa,busybody tul ko neh"

Kalau kita pikir2 balik, maybe sbb membe2 dorangla yg myebabkan si SMALL nih try sedaya upaya untk m'besarkan diri dgn mkn 24jam (ade ke cik myra ui??huu)..Then yg si BIG ni pulak diet sampai xmkn 24hari(hah, melampau!..huuu)

Kita sepatutnya bersyukur je dgn ape yg kita ada kan??
so, buat si SMALL n BIG, ignore je org2 mcm tuu..
SMALL
BIG
 
kucing sbg model..huuuu

"Bersyukurlah dengan ape yg dianugerahkan kpd kita,setiap manusia ada kelebihan dan kelemahannya sendiri"

2 komen dari sweety:

Melz said...

hahaha Biggemok comel la ayat tuh :)

yeap semua orang ada kelebihan dan kelemahan ! agree!!

myravea said...

biggemok comel eh??huhu
hehehe..me agree tuu!!..
thankz for reading ya=)