SITUASI??pernah x korang alami situasi mcm ni??

Sunday, February 14, 2010

| | |
Lumrah dlm sebuah kehidupan, sdh pasti kita akan merasai saat mencintai n dicintaikan??
Namun, mencintai insan yg xmempunyai rasa yg sama spt kita, amatlah menyakitkan lubuk hati yg kecil kita ni utk melaluinya
but..but..but..beruntung lak bagi yg dicintai kan??
Namun, adakah korang sudi membalas cinta si die??
Antara mencintai dan dicintai, which one korang penah laluinye??

1.Korang mengetahui yg korang merindui seseorang apabila jantung berdegup pantas ketika teringatkan si die.Walaupun sekadar "Hai" darinya,cukup sbg penenang..wah2
Ulasan: maybe korang menaruh hati kepadanya, cuma korang xmenyedarinya ataupun korang xnak terimanya sbg kenyataan

2. Jangan jadi terlalu baik,sy akan merindui awk. Jangan terlalu mengambil berat, sy mungkin akan sukakan awk. Jangan jadi terlalu sweet, sy mungkin akan jatuh hati kpd awk.Amat sukar utk sy menyayangi awk jika awk xnak membalasnya.
Ulasan: Actually, seseorang yg mmbuat korang jatuh hati kpdnya sebenarnya menyayangi korang lebih dari korang menyayangi si die

3. Jika somebody hadir dlm hidup korang dan menjadi sebahagian dr korang, ttp ats sbb tertentu then die terpaksa pergi, jgn terlalu sedih.Terimalah kenyataan itu n sekurang-kurangnya die pernah membahagiakan korang.
Ulasan: masa akan menentukan segalanya, jika si die ditakdirkan bersama korang, si die akan kembali..dun worry be happy=)

4. Jgn melarikan diri kerana cinta apabila ia berada di hadapan kita.Jgn melarikan diri drpdnya bcoz one day nanti,sure korang akan teringatkannya n menyesali perbuatan korang
Ulasan: Hargailah org yg menyayangi diri kita ni, its not easy utk mencari org yg menyayangi diri kita seadanya n the most important things is hati yang ikhlas

12 komen dari sweety:

Weeda said...

mancintai dan dicintai..dua2 sy pnah lalui..

org selalu ckp..cinta la org yg mancintai kita.tapi tu x semudah yg disangka sbb prasaan kita xley dpaksa..btul x?

kalau cinta kita x berbalas, mmang menyakitkan..tp tu sume ada hkmah..mungkin dia xkan jaga kita dngan baik..bukan senang nk lupakan cinta..tapi x susah juga~

kalau bercinta hny kita yg bertepuk tgn, baiklah undur diri awal2..jgn bg luka terlalu parah..

uish..pjg pulak coment ni..hehe..tu sume based on pengalaman sendiri..hehe//

fathiahRAIHANA said...

tanak dah ade kena mngena ngn cinta skrg
hahaa

myravea said...

Weeda:wah3..nice one!ske kumen anda!bcinta dgn org yg cintai dri kita n juz 4get about those that we love is not easy..huu..but we can try as hard we can..tp kalu da mmg xleh..jgn truskan!t merana lak..heheheh..so, love da one that love us!huhu..jgn lak kejar ape yg kita nk tp xdpt,useless tuuu...=)

myravea said...

fathiahRAIHANA:aiyak..yeke?huuu..jgn ckp mcm 2..nanti2 in love jugak...=)

ana_zara said...

cintan cintun gini..
x penah alami lagi~

faizu said...

like this post=)thnx

aieOreo said...

salam..
oreo nak taula kan..cemane nak bagi orang tak salah anggap yang kita suka kat dia eh?
sebab oreo suka sebuk hal orang kadang2..
hehe..
tak mau orang terlibat rasa macam kita bagi harapan palsu..
jawab jangan tak jawab..haaaaa XD

myravea said...

ana_zara:hehhe..xpe..dun worry, nanti2 alami la 2=)

myravea said...

faizu:hehhe..tq..welcome=)

myravea said...

aieOreo:wah..a good questions!!!!hurm..u mean that u xnk org anggap yg u ske kat dorg even u sebok psal dorg eh??in that case, u ckpla awal2 kat die yg u mmg kwn yg caring about others, so gtau awal2 yg u mmg nk die jd kwn u..make her know da truth..so, ble da tros trang mcm 2, die xla taruhkan hrpan pape kat u..its easy right??tryla...yg penting, jdla seorang yg berteros terang=)

aieOreo said...

hahaha..betoi3..
berterus terang :)
thanks :)

myravea said...

aieOreo:huuhu..yela..kalau bteros trang, dye xla pening2..hehhe..welcome=)