Khas buat si jejaka, ''Aduhai ladies..lain kata,lain maknanya"

Saturday, February 13, 2010

| | |
Lain yg diungkapkan, but lain lak yg tsirat d dlm hati..
Why its so hard utk memahami tutur kata si kaum hawa nih??
Izit mrk ni xikhlas dlm mluahkn stiap rsa hati atau prasaan mrk?
Hal yg mcm ni lah yg dpt mwujudkan pbezaan dr segi pmahaman dlm komunikasi d antara si jejaka n si ladies
Jom kita tinjau-tinjau kata2 yg seringkali diungkapkan ladies tapi lain mksudnya secara tersirat
Maybe perkara ini juga pernah blaku thadap diri korang sendiri!=)

ladies bkata : "i boleh je balik sendiri, u xyahla nk ssh2 antarkan i pulang k"
niat tersirat :"Kan best kalau u sudi hantarkan i pulang, xyahla i nk ssh2 nk naik teksi ke bas pe sume"

ladies bkata : "i ke exgf u yg lg cantik?"
niat tersirat : "u jgn sesekali berani nk puji ur exgf dpn i tau!"

ladies bkata : "kalau boleh, i nk u jujur dengan i"
niat tersirat : "kalau boleh,u jgnla mgaku kalau ade certain things yg boleh mlukakan hati i"

ladies bkata : "actually, i ske cara u n i rasa selesa everytimes u ade dgn i"
niat tersirat : " kalau u nak tau,i dah jatuh cinta dgn u laaa!"

ladies bkata : "i think that u pon  perlukan masa n ruang utk bsama membe2 u kan??"
niat tersirat : "maybe i akan rasa jemu bila kita tlalu kerap bjumpa n i rasa, better u hang out dgn membe2 u dulu k??"

ladies bkata : "i rasa,  kita bkawan lg better dr kita couple la.."
niat tersirat : "eh,u bukan type of my choice, lgpun i xsuka u!so sorry k"

ladies bkata : "i xkesah if u still contact dgn exgf u"
niat tersirat  "kalau bolehla kan, i langsung xnk  u contact dgn exgf u, kalau u leh buat, i pon  leh contact gak ngan exbf i!"

ladies bkata : "u da mkn ke blum ni?"
niat tersirat : "u, jomla kita g mkn, perut i da buat bunyi piano da nih"

ladies bkata : wah, lawanye bju2 kat kdai ni!"
niat tersirat : "u, kalau boleh u belikanla kat i bju2 nih..i suke laa"

ladies bkata : "u,for ur happiness, i sanggop berkorban utk u tau!"
niat tersirat : "eh,xmungkinla i akan ketepikan my happiness smata-mata utk kbahagiaan org lain..apela"

huu..tersirat kan??maybe ade yg betul, n ade yg x
so, ladies.. izit sume ayt2 di ats correct or not??
so,tepuk dada tanya selera=)
siapa mkn cili, diala yg terasa pedasnyee..muahahha..
maybe betul or maybe x..
so,judge it by yourself la k..huu=)
"u, i xkata pon all of diz betul, i kata maybe ade yg btul or ade yg x k??jgn maree..heheh"

7 komen dari sweety:

Lt. Danny Rock said...

entri yg bes.. teruskn menulis..


note : just advice, make sure the music isn't autoplay or the others wont like to visit

myravea said...

Lt. Danny Rock : makasihh=)
thankz for ur advice ya=)

bulat said...

tp kan. asl pmpn xbterus terang jer. kan ag bgs. ;)

myravea said...

bulat: huhu..xsume mcm 2..bgantungla pd setiap individu 2..kdg2, org pompuan ni, xnk gtau certain things,dorg nk si lelaki ni faham ape yg dorg nk sbenarnya without telling da truth..pompuan kan suke laki yg faham perasaan dorg..so, yg btol2 fhm 2,xyah gtau pon xpe..heee..setuju??

Lt. Danny Rock said...

haa that much better..

it make me visit yours often..
and the others too will ^^

myravea said...

Lt. Danny Rock:heheh..thankz for ur advice ya=)
i'll visit u 2=)

Hasrol Nizam said...

yeke girls cakap camni? hehe
semua ada makna tersendiri ek..