''CARA pikat hati LELAKI"

Friday, February 26, 2010

| | |
I'm sure dat ramai ladies kat luar sane yg menganggap penampilan fizikal seperti cantik or sexy adalah senjata dlm menjaga n memikat hati lelaki..Tapi, bila fikir-fikir balik, kecantikan tu sebenarnya xmemberi ape2 makna besar dalam memastikan  hubungan yg diikat itu erat till endz..setuju x?heee
Selidiklah beberapa tip ni.Kata si jejaka, inilah "skill" yang paling berkesan n mujarab utk pikat hati mereka!

1. TERIMA LELAKI SEADANYA
Maybe ini adalah hal yg mudah utk diaplikasikn dlm sesuatu hubungan yg boleh bertahan lama. Korang kne tahu, lelaki ni bukanlah individu yg sempurna dalam pelbagai aspek, samalah jugak ngan ladies..Ada terselit kelemahan tersendiri di sebalik kekuasaan mereka sebagai lelaki.Hmm,jadi buat si ladies, xyahla bkecil hati atau merungut2 kalau ade beberapa perkara yg xdpt ditunaikan oleh si lelaki ni yek.(there must be a reason)

2. GADIS PERLU HARGAI LELAKI
Tryla korang fahami perangai boyfie korang tu.Yup2, for sure la ada yg perangai si die yg korang xsuka,tapi korang jgnla terlalu stress bila berhadapan ngan perangai die yg korang xske tu.Kan lagi elok kalau korang saling memahami kelemahan n hati budi masing2..Appreaciate tu penting bangat k.Kalau due2 xhargai, habisla hubungan tu kan?am i right??huu

3.GIVE AND TAKE, KATA LELAKI
Dalam ape je perkara yg melibatkan soal hati n perasaan, apa yg penting ialah korang sanggup memberi lebih banyak drpd menerima drpd lelaki.Bukan nak memanjakan sgt si lelaki ni or jd hamba cinta, ape salahnya kalau sekali sekala korang cuba hargai dorang.Takkan korang je yg slalu nak dilayan sbg puteri kan..Sekali sekala, layanlah dorang sbg putera lak..hehhehe..

4.LELAKI N KEJUJURAN
Kalaula korang ni xpercaya boyfie korang sendiri, korang jgnla berharap sgt boyfie korang pun pcayakan korang.Memang dalam relationship ni, kejujuran tu benda utama dlm hubungan .Korang kne tau yg lelaki akan setia seandainya si die sudah menyayangi korang 100%.So, korang xtahla ragu2 setiap kali si die keluar bersendirian or with member2 die k.Korang pon perlukan ruang utk berkawan right??xkan 24jam nk bkepit..huuu

5.HORMATILAH LELAKI
Lelaki pada dasarnya menghormati gadis sbg insan yg perlu dilindungi.Apatah lagi sms sedang berloving2 ni, respect n sayang lelaki pd korang dah tentu smakin menebal.So, korang si gadis pon perlu lakukan perkara yg sama.Hormatilah lelaki sbg a person yg melindungi korang n menjadi tmpt utk korang bergantung harap.Kalau lelaki yg xhormat perempuan dipanggil dayus, perempuan yg mcm tu lak dipanggil ape eh??huu..xtau2..

14 komen dari sweety:

kenwooi said...

very true =)

kenwooi.com

myravea said...

kenwooi:huhuhu..true2

zeera said...

hyee cik myra..
zeera ske la wit ur post2
bole djdikn pnduan for me
sgt sgt berguna for me n other gurls
:D

myravea said...
This comment has been removed by the author.
myravea said...

zeera:huhu.makasih zeera..panduan2 mcm ni pon bguna gak utk myra=)sekadar berkongsi ape yg kita tahu=)tq

Hazirah al-Barakbah said...

gud gud :)

Afizzat said...

wah sgt nice..aku plg stju no 3 tu..ppuan kn kurangkan sket ngada-ngada..hehe no offense..
so far, hati aku berjaya dipikat dgn cara2 ko kasi nie..
as kenwooi said, "very true"..
adus terjiwang plak..

btw, truskan follow blog aku tau..update link..hehe

afizzat.com

myravea said...

Hazirah al-Barakbah:huuu..makasih coz sudi mambaca ya=)

myravea said...

Afizzat:Wah!kepada gadis2 sume, bolehla try pikat si afizzat ni dgn tip2 di ats yek..heheheh..huhu..xjiwangla tu,tu kebenaran=)thankz for reading ya

Afizzat said...

eyy..mn ble pikat aku doe...aku dh b'pya..nnt mn aku nk letak gf aku 2..hehehehe

Isaac Wong said...

aboi, kalau dpt gadis yg ada aspek2 yg diskatakan diatas kan baik? tapi, susahlah nak cari.

anyway, good job!

myravea said...

Afizzat:ok3..huhu...tooo all gadis2, jgn try nk pikat afizzat ni lak k..die berpunya sudaa..ngehehhe

myravea said...

Isaac Wong:susah nak carik??bukan xde, ade tu..keep searching..huhu

anis said...

hye...
my boy cukew majok...
i don't know what 2 do...
bil dy daa start majok...
kitorang daa 2geter dekat 1 taon...
but still i x paham mcm mna nk pujuk dy...
terutama bil SMS..
klu dy majok dlm SMS..
sure dy x reply teros SMS i...
& i kena pujuk face 2 face...
hari school x pew laa..
i leh jumpa dy...
tp bil time cuti...
susah sgt nk jumpa dy...
dy jenis x leh kluar rumah..
sometimes...
i rsa give up dgn hbgn kmi...
i syg dy...
& i tauw dy pn syg dkat i...
tp entah laa...