BILA si dia...

Sunday, February 28, 2010

| | |
Lelaki ni kadang2 ske bermanis mulut..bak kata, setiap ayat yg kuar sumenye manis2 belaka(btol ke ni??huu)Tapi, bukan semua tau..certain2 jelaa..Kadang2 depan kita die ckp lain, tp blakang kita ckp lain lak..mane satu ni??Maybe dorg mcm ni sbb sifat ego yg membuatkan mereka ni susah utk berterus-terang ttg ape yg dimahukannya..Jom kita tengok intai2 skit sikap2 seorang lelaki ni..So that si gadis dapatla tahu serba sikit ttg makna di sebalik kata2 and tindakan si jejaka nii..

BILA SI DIA "BUSY"
Jangan lak korang terhegeh-hegeh nk die temankan korang ke sana-sini..Korang kne tahula bila die busy and  bila die free..kalau die busy, elakkanlah dr meminta something yg boleh menyusahkan dorang...ksian tuu..

BILA SI DIA EGO
Jangan sesekali korang mempersoalkan tentang keegoanyan bila ego sedang menguasai dirinya k..Lelaki ni mmg sgt2 susah utk mengakui dirinya ego, sebaliknya dorang berpendapat ianya merupakan satu ketegasan

BILA SI DIA PANAS BARAN
Fuh!bila orang ni ngah hot2 ni, korang jgnla pulak buat somethings yg boleh menaikkan darah dorang.Sebaik-baiknya, korang berdiam diri dulu, bg dorang ni cool down sendiri..

BILA SI DIA PENAT or LETIH
Jangan mengadu or story kat die ttg hal2 yang remeh-temeh ni..Time2 mcm ni, die kne rehat secukupnya n jgn korang paksa die buat benda yg boleh menambahkan kepenatan.

BILA SI DIA MENGONGKONG
Haa..yg ni i'm sure that semua org xske dikongkong..am i right??kalau korang memberontak, sure dorg marah korang.Tapi, kalau korang turut je katanya, korang lak yg sengsara..In this situasion, rasa2 korang lagi elok ckp elok2 ngan dia n minta padanya yg korang nk buat decision sendiri asalkan xmenjejaskan relationship korang.

BILA SI DIA CURANG
Jangan tuduh tanpa usul periksa!Kalu betulla dorang curang, face to face dengan si dia n tanya nape die bersikap begitu.Tapi, kalaulah dorang stilll dgn keputusannya, let it be..Lagi elok kalau korang sendiri undur diri sebelum makin parah luka dalam hati korang tu..

BILA SI DIA PENTINGKAN DIRI SENDIRI
Try korang berterus terang dengannya n luahkan ape yg korang xpuas hati dengan die..sebab, kalau makin lama korang telan, nanti jadi dendam.Korang kena bersikap terbuka n mintanya pertimbangkan ur opinion.


Okla, sampai sini jela "BILA SI DIA.."mataku suda kuyu lagi layu disebabkan xckup zZz..hehhe

3 komen dari sweety:

luZ a.k.a MLM eXpErtS said...

bila si dia nk kawin.......

myravea said...

luZ a.k.a MLM eXpErtS:ooppss..bila si dia nk kawin??bincangla..huuu..xterniat lg nk post entry kahwin2 nii..tanyalah pd yg pakar..hehhehe

✿Lovillea✿ said...

ermm betul r wak..
kite kn fhm sum tu..
give & take..
kne de comunication yg btl kn...
erm erm erm