Apabila si jejaka merajuk mengalahkan si ladies, cmane nk handle nie??

Thursday, February 11, 2010

| | |
Ade ke jejaka yg merajuk mengalahkan si ladies??
wah2..kalau korang nak tau, mmg ade pon!YUP2 MMG ADA!!
percaya atau x, ni la kenyataannya, FULLSTOP!huuuu...
Jgn mare eh jejaka2 di luar sane, sy di sini juz nak  berkongsi..huhu
Lelaki ni mmg ada yg kuat merajuk, tapi bukan semuanya, diulang.. bukan semuanya*
lelaki pun ade perasaan, lelaki juga boleh menangis,bkn si ladies je k..(agree??)

Sy prcaya, setiap pasangan xkirala kapel ke, da kawen ke sure akan ada masalah majok2 neh..Kalau xde majok2 neh dlm ur relationship,2 tipula tuuu..kan3??huuu...
Tapi, kalau si jejaka merajuk, ape si ladies perlu buat?? 
Buat xtau je ke??ohh,tidak!!kita si ladies, knela pujuk si die jugak..
kalau x, asyik si jejaka je yg pujuk si ladies, tp ladies xnk pujuk si jejaka nih, xadil la kan??
First, kita knela terangkan da truth thingz
Ianya lagi senang kalau kita berterus-terang dgn si die.Just story kat die ape yg da blaku pd dri kita n try tanya kat die, nape die majok2 nih.Berterus-teranglah in relationship kita supaya si die xmeragui ttg anda si ladies n kita dpt eratkan lg relationship kita dengannya.Biar die tau yg anda si ladies menambil berat tentangnya n dlm erti kata lain, ur really2 love him!

Secondly,bertolak ansurlah n bijak membuat keputusan k
Huu..yg ni mmg ssh sket, kadang2 due-due xnk mgalah, yg ni yg ssh tu..
Memangla susah utk kita btolak ansur tapi, xbmakna kita kalah kalau kita mengalah!
Dalam situasi mcm nih, kita kenala bijak bwat kputusan..
If si die merajuk, n anda si ladies xbjaya nk pujuk, tryla guna gaya anda yg tersendiri dalam memujuk hatinya..(haa,yg ni pandai2la korg..sume ade gaya tsendirikn??anda lbh mgetahui psangan msg2)


Thirdly,ucapkan kata2 yg 'SWEET'
kdg2, sweet xbmakna sweet kan?Time die ngah mrajuk,anda tryla bergurau dengannya dgn gelarkan si dia "bucuk","comot","manje" dan byk lg lorh..At the same time, selit-selitkanla ayt2 anda time bcakap dgnnye tapi still gelarkannye dgn sweet words yg td tu..


Lastly, sing a song for him
Alaa..bkn slalu kan nk nyanyi kat die..try jelaa..
Meby ramai yg xpnah sing a song for their beloved..
Ha,,time2 istimewa mcm nehla try pujuk si die ngan nyanyi lagu yg die ske..
Sure die akan tersenyum n ketawa sbb akhirnya si die dpt juga dgr suara buah hati pengarang jantungnye m'hiburkan hatinye..For sure la senyuman terukir di bibirnya..sooo SWEET!!
Hopefully, cara2 di ats serba skit dpt mmbntu anda si ladies utk memujuk hati pasangan anda=)

14 komen dari sweety:

shahrinabd said...

bunyi mcm senang, tapi kalo die ngah merajuk keras, takkan cair jugak. Tapi effort tu tetap kena ada.

akak biasa bagi masa dia cool down dulu. dah nampak signal dah kool baru le pujuk. Kekadang lelaki ni suke kalo kita minta maaf je. tak kira le kita salah or tak.

psychopath said...

saye kot..
merajuk mengalahkan perempuan.
even dgn kwn2.

myravea said...

shahrinabd:huhu..kalau si die ttp keras hati,mmg seelok-eloknya, bg die cool down dulu, then bwu pujuk..seiap org prangai lain2, kdg2 ssh gak nk faham, tp, try da best loo..huhu di

myravea said...

psychopath:wah2..satu pengakuan yg berani!hehhe..ni ade gf x??kalau ade, jgnla slalu2 majok sgt..cian die t=)

Cik aiNa said...

memang...ade je lelaki yang merajuk n emo terlebih..lebih dr pmpuan..sungguh penat.

ana_zara said...

sing a song??
hahahaha.. kena tgk suara jugak..

Afizzat said...

hah kantoi bf ko kuat merajuk..haha

act,llaki pn nk rs kasih syg dri ppuan..2 yg mrajuk 2..haha..*geli aku bl bc blk nie*

myravea said...

Cik aiNa:huhu,,yup2..ur right..laki kdg2 emo tggi,same gak dgn pmpuan..tp3, kalau si lelaki emo nye lbh dr pmpuan, agak sshla..heheh

myravea said...

ana_zara:huhu..bgantungla kpd individu 2 sendiri=)setiap org cara laen2..heheh

myravea said...

Afizzat:hahak..u pon kantoi kuat majok*lalallala..heee..yup2,mebyla kaum adam neh sesekali nk gak merasa cmane rsa kne pujuk..hhehehhe

L.Lawlett said...

sorry to say
tapi lagu rossa tu memang betul

hey ladies

sekarang cinta pakai otak

myravea said...

L.Lawletty:yeah..anda betull=)

Syahir Darksyde said...

sweet :)

myravea said...

Syahir Darksyde:huhu..thankz..
izit sweet like candy??muahahha..kidding*