13 CIRI-CIRI JEJAKA PILIHAN SI LADIESgadis melayu

Monday, February 8, 2010

| | |
Ladiess, anda sedang mencari pasangan hidup?( your true love*wink) 
Berikut adalah 13 ciri-ciri lelaki pilihan ladies, diatur mengikut perspektif seorang gadis Melayu beragama Islam khususnya untuk panduan anda,si ladies:

1.Taat kepada Allah, taat pada ajaran Rasul.
2. Mahir membaca Al-Quran dengan lancar, hafal surah-surah asas dan doa-doa asas, rajin membaca Al-Quran.
3. Mempunyai pekerjaan tetap dan memiliki sumber pendapatan tetap.
4. Suka menyeru orang lain kepada kebaikan dan mencegah kemungkaran.
5. Ada sikap optimis – berjuang mencapai kecemerlangan dalam hidup.
6. Bersih dari sebarang kemungkaran yang nampak dan tak nampak.
7. Baik kata-katanya, cemerlang perilakunya, seorang lelaki yang jujur.
8. Tak pernah tinggal yang wajib spt solat, rajin melaksanakan amalan sunat dalam beribadah.
9. Berani menghadapi cercaan dan berani menghadapi orang yang mencela.
10 Tahu, faham dan sanggup melaksanakan tanggungawabnya.
11. Bersifat terbuka, pemaaf dan penyantun.
12. Tenang air mukanya, sentiasa berwaspada dan bijak dalam membuat keputusan.
13. Jika dia berkahwin, dia dapat melayan isteri dengan baik.

Ladies, di atas merupakan ciri2 lelaki yg patut anda pilih spy si jejaka itu dapat membimbing anda ke arah jalan yg baik..insyaallah…
Hopefully your boyfie ada ciri2 spt di atas=)

I’m sure that korang pernah dgr ayat ni,“perempuan yg baik adalah utk lelaki yg baik”
So, don’t worry, be happy=)huhu..

8 komen dari sweety:

Afizzat said...

boyfie aku ada ciri2 atas 2 doe..haha

myravea said...

afizzat:bgos2!!good for u dear=)huhu

joegrimjow said...

ku ada kesemuanya
erkkk
hehe

maisyara Pot! Pot! said...

ssh nk dpt yg btul2 kt ats ni.. but, alhamdulillah ler my boy ade yg no. 1, 2.. :)

Khaireel Azlee said...

tapi zaman ni susah nak dapat perempuan yang baik..hahahahahahhaah, yang banyak tak baik je.. huhuhuhuhuhuh

myravea said...

joegrimjow:wah2..u ade semua ciri2 2 ke??
ting3*buat si ladies, kita dah ada sorang calon!!heheheh

myravea said...

maisyara Pot! Pot! :good2..alhamdulillah..
hopefully in future, die ade sume ciri2 tu k?=)

myravea said...

Khaireel Azlee:yg tu pon ade betulnye..
skang sume ssh nk dpt yg baik..so,knela pandai pilih=)good luck..huhu