Happy New Year & Happy Birthday to Me

Wednesday, January 8, 2014

| | | Comments: (3)
Assalamualaikum. 

Happy belated birthday to me. huhu. This year myra dah naik satu angka umur, 23tahun. Dalam banyak-banyak bulan memang bulan Januari yang dinanti-nantikan. Sebabnya? Nak celebrate bithday sendiri. Nak kasi present untuk diri sendiri. Reward diri kononnya. hewhew. So, bulan paling best nak shopping semestinya time Christmast sale uolss. Bulan tu la mulalah nak rambang mata shopping itu ini. Rambang mata nak pilih handbag, heels, jam, bla bla bla. Nafsu mula menguasai diri. Phewww. Makanya dikesempatan itu haruslah membeli present buat diri sendiri sempena birthday sendiri. Err, korang pon hadap benda yang sama tak ya? huhu. 




So, now nak story jugak dekat blog. Blog dah jadi diari yang boleh dijadikan tempat rujukan dikemudian hari, nak abadikan cerita dalam blog kononnya supaya detik-detik indah dapat di recall kembali. Ok, malam sebelumnya tepat jam 12.00, 1Januari 2014 someone call me kononnya wallet dia hilang maybe tercicir depan rumah and suruh i tengokkan wallet yang kononnya hilang tu. But then i turun bukannya jumpa wallet, jumpa birthday cake siap lilin depan gate. Auchhh, that beautiful moment buat i terharu rasa nak nangis. Thanks my dear. 



Then early in the morning, nak celebrate my birthday and tak sangka si peneman bawa I pergi Zoo. Wauuuu masa untuk melayan haiwan segala pula. Layan jelah sebab dah lama gila tak jejak kaki kat zoo, since i was 4 years old rasanya. Thanks to si peneman, appreciate much! So jom kita layan gambar dekat zoo pula. 


Enam belas ringgit malaysia untuk dewasa. Sekian.

Eh ape belakang tu? kijang? rusa? Ok jom masuk kindergarten balik.

Nice view kat sini, so snap snap 

Amboi kemain chill je duduk situ kan

Cik buaya sedang berendam

Haiwan apekah ini? Cuba teka. huhu


Jauh di belakang tu namanya cik gajah

Ok dah timbul dah gajahnya jarak dekat

Penat berjalan, jom duduk berehat bersama bangku


Ramai gila manusia hari tu 



Kesian i tahuuu, berjalan dengan heels memang satu cabaran besar. Selamat tak melecet just kaki rasa penat sangat. Thanks to heels bau kedai, terus lanyak buat bersenam kat zoo. hewhew. BEST. BIRTHDAY. EVER. I thank Allah swt for blessing me with so much, Alhamdulillah. 




Tips kulit cantik licin gebu

Monday, November 25, 2013

| | | Comments: (5)
Assalamualaikum


Hello there. Lama tak update blog tanda ke busy'an tahap lipas kudung agaknya? Huhu. Tapi blogging tetap di hati. Walau busy tahap cipanzi sekalipun masih singgah baca blog rakan blogger. Manis kan? Well, keep support each other tanda kasih sayang terpendam. Hewhew




So nak tanya how korang jaga kulit muka? Kalau dulu myra jenis spesis yang memang malas nak pakai set skincare bagai, tapi disebabkan rasa membuak-buak nak kulit cantik makanya gagahkan diri untuk try tempek itu ini dekat my skin.
So the result? Fantastic baby! Hewhew. Ya, kalau tahu dah lama try. Kulit idaman kalbu dah dapat tapi masih perlu improve lagi, nak flawless macam inject vit c and so on lah konon-konon. What? me nak inject itu ini memang idoklah. I paling takut skali jarum. Bole pitam tengok jarum tu, so alternative lain yang ada untuk buat kulit cantik is kita main tempek-tempek kat our skin yek.





Alhamdulillah syukur, berkat kesabaran membuahkan hasil. Even dalam sebulan penggunaan, memang dah nampak banyak improvement kat skin kite. The best part issssss tak perlu tempek foundation or bedak bila keluar! Sumpah lega senang hati tambah happy. Ramai antara kita tak ambil berat pon soal ni, tapi semua nak cantik kan? So ini rahsianya, dah try mesti puas hati. In Sha Allah dengan izinNya sayangss.





Bila keluar sekarang just pakai daycream. Kulit dah bebas dari bahan chemical. Foundation dah boleh letak tepi. Keluar rumah dengan naked face memang awesome! Tambah confident dalam diri plus jimatkan masa, hanya calit sedikit eyeliner dan lip balm dah cukup untuk elak kulit muka nampak kusam.

Teringat kata ni, 'Natural is beauty'. Ya soooo true. So apa rahsianya? Tadaaa. Wonderglow dan ibu putih cukup untuk buat kulit nampak glowing dan bebas kusam. Really a good combination. Are you ready to glow? Come on, give a try! Gelombang wonderglow memang hebat, selalu out of stock makanya bila stok dah limited tinggal dalam 20set terus kena restock. Kalau idok, pening nak cari agent lain yang ada stok dalam tangan.





Gelombang ibu putih pon apa kurangnya. Memang meletop uollsss. Alhamdulillah syukur, dapatkan ibu putih yang original dan effective ya. Ibu putih ni pati segala krim pemutih okie. Sesuai untuk yang nak cerahkan skin dan hilangkan parut, kecilkan pori-pori segala. Cara pakai untuk kulit muka seeloknya kite mixkan with any night cream tau. Myra dah cuba, anda bila lagi? huhu. Effect? Alhamdulillah ramai customer puas hati dan kasi kite very positive feedback. Syukur. Nak tahu ibu putih tu berkesan ke idok, try korang tengok feedback customer dari seller tu sendiri ya.





Visit www.ibuputihshop.com untuk dapatkan banyak jenis produk for your skin. Produk yang sangat effective sahaja yang dijual di sana ya termasuk ibu putih ni. Hopefully dapat selesaikan masalah skin korang. Eye set ada, face serum ada, produk untuk selesaikan masalah hairfall ada, produk untuk gain weight ada, slimming product pon ada. Lailailai, semuanya good good tau. Produk yang terpilih dan effective only.



Senang cerita, produk penjagaan yang lengkap dari hujung rambut sampai hujung kaki ada di sana. Testimonial with positive feedback from our own customer pon banyak sangat dah, boleh check our website ya. Price pon sangat affordable dan cheaper than other online shop darlings. Kita try our best untuk kasi best price for u guys okie. Khas untuk pembaca blog myravea, dapatkan baucer RM5 tanda kasih sayang buat anda. Hihi. Till then. Take care people! 




Website : www.ibuputihshop.com
Instagram : @ibuputihshop
 0129450500