Azam 2015 : Kembali menaip

Monday, January 12, 2015

| | | Comments: (0)
Moga tahun 2015 tuan blog dapat merajinkan diri  kembali menaip. Dah lama sangat menyepi ni. Tak boleh jadi, so mari kita mula menaip dari hati. Ok start . . .


Kalau dulu seminggu tak update blog rasa bagai berkurun, nampaknya kini berabad juta ditinggalkan bersawang sebegini rupa. Salah siapa? :')


Rindu? Yeah rindu. Satu perkataan ini memang tak cukup untuk describe kan betapa rindu diri I terhadap blog. Perlukan sedikit ruang dan masa untuk melemparkan bibit bibit kata dalam ruang maya ini. Perlukan sedikit buah fikiran untuk menfail kan ayat. Masih berupaya lagi kah jari untuk menaip di ruangan ini?


Malu? Maafkan pemilik blog meninggal kan sebegini lama tanpa secebis kata selama setahun. Kini kononnya terasa mahu memberi ruang kembali untuk menaip ikut rasa di sini. I'm back ok InsyaAllah I will.


Terima? Masih adakah yang sudi membaca? Rasanya tuan blog mahu kembali. Senyum :)

Happy New Year & Happy Birthday to Me

Wednesday, January 8, 2014

| | | Comments: (3)
Assalamualaikum. 

Happy belated birthday to me. huhu. This year myra dah naik satu angka umur, 23tahun. Dalam banyak-banyak bulan memang bulan Januari yang dinanti-nantikan. Sebabnya? Nak celebrate bithday sendiri. Nak kasi present untuk diri sendiri. Reward diri kononnya. hewhew. So, bulan paling best nak shopping semestinya time Christmast sale uolss. Bulan tu la mulalah nak rambang mata shopping itu ini. Rambang mata nak pilih handbag, heels, jam, bla bla bla. Nafsu mula menguasai diri. Phewww. Makanya dikesempatan itu haruslah membeli present buat diri sendiri sempena birthday sendiri. Err, korang pon hadap benda yang sama tak ya? huhu. 




So, now nak story jugak dekat blog. Blog dah jadi diari yang boleh dijadikan tempat rujukan dikemudian hari, nak abadikan cerita dalam blog kononnya supaya detik-detik indah dapat di recall kembali. Ok, malam sebelumnya tepat jam 12.00, 1Januari 2014 someone call me kononnya wallet dia hilang maybe tercicir depan rumah and suruh i tengokkan wallet yang kononnya hilang tu. But then i turun bukannya jumpa wallet, jumpa birthday cake siap lilin depan gate. Auchhh, that beautiful moment buat i terharu rasa nak nangis. Thanks my dear. 



Then early in the morning, nak celebrate my birthday and tak sangka si peneman bawa I pergi Zoo. Wauuuu masa untuk melayan haiwan segala pula. Layan jelah sebab dah lama gila tak jejak kaki kat zoo, since i was 4 years old rasanya. Thanks to si peneman, appreciate much! So jom kita layan gambar dekat zoo pula. 


Enam belas ringgit malaysia untuk dewasa. Sekian.

Eh ape belakang tu? kijang? rusa? Ok jom masuk kindergarten balik.

Nice view kat sini, so snap snap 

Amboi kemain chill je duduk situ kan

Cik buaya sedang berendam

Haiwan apekah ini? Cuba teka. huhu


Jauh di belakang tu namanya cik gajah

Ok dah timbul dah gajahnya jarak dekat

Penat berjalan, jom duduk berehat bersama bangku


Ramai gila manusia hari tu 



Kesian i tahuuu, berjalan dengan heels memang satu cabaran besar. Selamat tak melecet just kaki rasa penat sangat. Thanks to heels bau kedai, terus lanyak buat bersenam kat zoo. hewhew. BEST. BIRTHDAY. EVER. I thank Allah swt for blessing me with so much, Alhamdulillah.