Vitamin C Booster Pencerah

Monday, July 11, 2016

| | | Comments: (0)
Assalamualaikum. Hye semuaaaa!

Banyak supplement untuk cantik kan? Consume itu ini lastly produk simpan dalam laci. Cheqqqq, nak cantik kena sabaq sikit nah. Jangan hangat2 tahi ayam.

Ramai expect consume today dengan harapan esok muka terus putih glowing. Bahaya! Please jangan letak mindset gitu. Nak cantik cara natural ke cara chemical? Pilih pilih.. Tapi of coz myra sendiri akan pilih yg naturally. Kalau boleh jangan ada chemical langsung. Sebab trauma dah pernah sapu krim2 yg bila stop naik segala jerawat jeragat semua. Serik sangat, makan masa pulak tu nak pulihkan kulit ni. :(

Lagi satu nak pesan, please elakkan pilih produk yg menghakis kulit. Makin nipislah kulit tu, tua nanti tak dapat jadi mak dara sebab kulit kedut rosak. Cepat-cepatlah bertukar to non chemical product. Selamat dapat kesedaran awal. So nak selamat myra BERANI consume vitamin c & sapu serum sambil buat scrub je sekarang ni. All natural tanpa chemical siap energy booster lagi. Takdelah cepat rasa letih lelah whole day.

Dulu pernah fefeling nak inject vitamin c tapi hek eleh ambil darah utk hiv test before kawen dulu pon sampai nak pitam pitam. Blerghh. Teringin nak cantik macam kawan yg pernah inject vitamin c tu. So alternative lain, consume jelah vitamin c serbuk dari "PowerC Booster" ni. Lagi selamat. Sambil tu siap boleh buat scrub lagi. Naik jerawat je terus tempek serbuk ni jadikan sebagai masker, esok kecut dah. Tak caye? Klik je hashtag #powercbooster dekat instagram tu macam2 feedback manfaat dorang dah dapat.


Ramai tak tahu pembentukan collagen secara semulajadi tau bila consume vitamin c. Sebab tu kulit kusam jadi glowing, parut cepat pudar, kedutan hilang, jerawat kecut cepat n banyak lagi lah.

Myra pon dah ganti night cream dengan powercbooster ni. Memang janggal tapi selamat siap buat scrub lagi. The best part is bila scrub, whitehead pon terkeluar semuanya so licin dah hidung ni. Takdelah bila pegang hidung rasa menggerutu. Dulu stress sangat last2 jumpa jugak ubat kulit licin. 

Vitamin c ade banyak kan di pasaran. Make sure korang pilih betul2 yea. Macam power c booster ni, memang tau dah high quality & effective. Sebab tu dalam seminggu consume pon nampak banyak sangat perubahan.



Banyak lagi nak sharing, tapi sambung next entry jelah yea.



Azam 2015 : Kembali menaip

Monday, January 12, 2015

| | | Comments: (4)
Moga tahun 2015 tuan blog dapat merajinkan diri  kembali menaip. Dah lama sangat menyepi ni. Tak boleh jadi, so mari kita mula menaip dari hati. Ok start . . .


Kalau dulu seminggu tak update blog rasa bagai berkurun, nampaknya kini berabad juta ditinggalkan bersawang sebegini rupa. Salah siapa? :')


Rindu? Yeah rindu. Satu perkataan ini memang tak cukup untuk describe kan betapa rindu diri I terhadap blog. Perlukan sedikit ruang dan masa untuk melemparkan bibit bibit kata dalam ruang maya ini. Perlukan sedikit buah fikiran untuk menfail kan ayat. Masih berupaya lagi kah jari untuk menaip di ruangan ini?


Malu? Maafkan pemilik blog meninggal kan sebegini lama tanpa secebis kata selama setahun. Kini kononnya terasa mahu memberi ruang kembali untuk menaip ikut rasa di sini. I'm back ok InsyaAllah I will.


Terima? Masih adakah yang sudi membaca? Rasanya tuan blog mahu kembali. Senyum :)